Kids van nu moeten het doen met een healthy stukje fruit of een paar stukken groente als tussendoortje. Vroeger kregen we nog een schoolkoekje mee naar school voor in de pauze. Altijd dat geluksmoment als je de deur uit ging en van je ouders een schoolkoekje mocht uitkiezen. En dan op school toch jaloers zijn op je buurvrouw of buurman die nog een lekkerder koekje had. Maar oke, de 9 beste schoolkoekjes:

Smoeltjes:

Dit waren kleine speculaasjes met een gezichtje erop en wie werd daar nou niet blij van. Er zaten genoeg koekjes in een zakje en met je klasgenootjes te delen of te ruilen. 

Liga:

In het midden zat altijd een heerlijk creme laagje. Het eerste wat je deed was altijd dit eruit schrapen en daarna bleef er eigenlijk een heel vies koekje over. 

Prince mini stars:

Zoveel mogelijk koek om het chocolaatje weg eten zodat het aller lekkerste overbleef. Dit was echt heaven. Zo lekker dat je ze nog steeds kunt kopen.

Sultana:

Volgens mij is dit het meest verkochte koekje. Vroeger kreeg je er nog drie in een pakje mee. Toen het er 2 werden was het minder interessant. 

Kabouter Plop of Samson en Gert koeken:

Het interessantste waren vaak de koeken met de kinderhelden erop. Nu gaat deze nostalgie helemaal verdwijnen, omdat dit kinderen verleidt tot het eten van ongezonde tussendoortjes. 

Bisc& koeken:

Deze koeken hadden vier varianten: Twix, Mars, Milky Way en M&M’s. Die met M&M’s waren het leukste omdat je dan de M&M’s eraf kon eten. 

BN biscuit:

Deze lachende helden had je ook in verschillende smaken. Het leukste was de reclame ervan op TV die standaard in je hoofd bleef hangen: BN BN tu tu tu du du BN BN tu tu du du. 

Kapitein Koek:

Ouders waren altijd blij als je deze koos, omdat dit altijd het gezondste leek. Maar ontbijtkoek is eigenlijk ook een hap suikers. En dan had je de gesuikerde sterretjes nog aan de zijkant. Die sterretjes werden natuurlijk als eerste eraf gegeten en dan had je een kaal stukje ontbijtkoek over. 

Mueslirepen:

Als ouders ineens dachten dat je toch iets gezonder moest gaan eten kreeg je deze mee. 

Show CommentsClose Comments

Leave a comment