Voor deze maand breng ik jullie een omstreden onderwerp namelijk: Kerstliedjes. You hate or love it! en ik ben natuurlijk team #couldntitbechristmaseveryday. I love love love love kerst. De kerstbomen overal met lichtjes, shoppen voor kerstcadeaus, cadeautjes geven en (niet geheel onbelangrijk) krijgen, En lekker eten drinken met vrienden en familie. Maar is een ding waardoor ik echt in de stemming kom en dat zijn: kerstliedjes. Ik hoor ze het liefst al een paar weken voor kerst elke dag. Skyradio is dan ook mijn favoriete radio station. Zo min mogelijk geklets en zoveel mogelijk liedjes. Ja kerst is echt mijn favoriete feestdag (op mijn verjaardag na want duh, jarig!). En niet te vergeten alle liedjes die er bij hoor. Heerlijk mee blèren met alle gouwe ouwe. Dus hier 5 redenen voor Christmas hits:

  1. Kerstgevoel gegarandeerd
  2. Heerlijk meezingen want elk jaar hoor je dezelfde liedjes
  3. Kerst muziek is vrolijk en opzwepend
  4. Kerstliedjes zingen is goed voor de gezondheid want zingen geeft je gezondheid een mentale boost
  5. Het is stiekem ook heel leuk dat de mensen die niet van kerstliedjes houden al deze nummers bloedje irritant vinden hèhè en jij hier heel lekker opgaat #beetjegemeenmaarmagafentoe

Er worden zoveel kerstliedjes gemaakt elk jaar. Volgens mij is het zo dat als je geen kerstnummer hebt tel je ook niet meer. Want iedereen doet mee aan deze kerstliedjes hype Mij hoor je niet klagen hoor! Hoe meer keus, hoe beter. Maar ik moet er toch bij zeggen: Ik ben van de oude garde en ga los op Mariah Carey, Band Aid, Kylie Minogue en mijn ultieme favoriet zonder dit geen kerst!! Wham ‘Last Christmas”. Het liefst 1x per dag en van A tot Z meezingen ( of in mijn geval meeschreeuwen). En ik merk ook aan mijn omgeving dat hoe ouder het liedje hoe harder het meezingen, en dat geldt ook voor de jongere generatie. Dat is logisch want als je nu vraagt aan iemand van 18 wie zong ‘Last Christmas’ zou diegene waarschijnlijk zeggen: Carly Rae Jepson. Alles is al door iedereen 20x gecoverd. Aan de ene jammer omdat het origineel verloren gaat, aan de andere iedereen kent de nummers wel. Wel is waar in een anders jasje maar dat maakt voor het saamhorigheid niet uit toch? Want daar gaat kerst uiteindelijk om. Samen zijn! Merry Xmas!

Luister Hieronder TNT’s favo kersthits!

Show CommentsClose Comments

Leave a comment