Elf jaar oud was ik toen de wereld voor het eerst kennis maakte met Britney Spears. Ik was meteen fan. Zij begreep alles wat er omging in mijn (bijna) puberhart. 19 jaar verder en ik weet zeker dat ik van niemand meer fan ben geweest dan van Britney Spears. Het hoogtepunt was rond mijn 14e/ 15e, haar vierde album “In the Zone”was net uit en ik was obsessed. Dit was het album waarop Britney iets meer verschillende stijlen liet horen en ook zelf volwassener over wou komen, met nummers zoals Toxic en een duet met Madonna.  Nu vond ik mijzelf toentertijd ook heeeeel volwassen, dus wat dat betreft pasten we goed bij elkaar. Er was letterlijk geen enkel nummer op dat album dat ik niet leuk vond. Elke dag als ik naar school fietste en weer terug had ik haar cd in mijn discman zitten. (jaja die bestond nog en het was ook nog eens cool om er een te hebben). Daarnaast zat ik ook op streetdance (dat deed je toen ook) en daar kwamen haar nummers natuurlijk ook voorbij. Niets was leuker dan de danspasjes leren van haar clips. Want je kan veel over haar zeggen qua muziek, maar dansen dat kan ze zeker #fangirl4life.  En na jaren van ups en downs, never forget 2007, gaat het nu al een tijdje de goede kant op met onze Britney. Daarom heb ik voor jullie 10 Facts about Britney, die je misschien niet wist!:

Wist je dat: 

 1. De single “…Baby One More Time” eigenlijk geschreven is voor TLC maar ze wilden het niet? Zouden ze spijt hebben denk je? Don’t go chasing waterfalls dames 😛
 2. Dat ze een van de best verkopende jonge artiesten is? 37 verkochte albums voordat ze 20 werd. Respect!
 3. ze een Grammy heeft gewonnen voor “Toxic” in de catergorie “Best Dance Recording”
 4. ze al 3x getrouwd is geweest waarvan 1x maar 50 uur duurde?!
 5. ze sinds 2008 geen eigen controle meer heeft over haar eigen leven. Al haar financiële uitgaven en beslissingen moeten eerst goedgekeurd worden door haar vader. Dit heeft de rechtbank besloten nadat ze psychische problemen kreeg en haar hoofd kaalschoor. ( Zal de mensheid dit ooit vergeten?) 
 6. ze de best betaalde artiest ooit in Las Vegas is? 500.000 dollar per show! K*CHING
 7. Alotta Warmheard, Mrs. Diana Prince en Mrs. Abra Cadabra schuilnamen zijn die ze echt heeft gebruikt? Vooral die eerste is fantastisch!.
 8. ze vanaf haar elfde al in de schijnwerpers staat omdat ze in de tvserie The Micky Mouse club van Disney zat.
 9. de video clip van “Baby one more time” is opgenomen in de school waar ze ook Grease hebben gefilmd. Succes verzekerd dachten ze zeker.
 10. ze is ontslagen na een seizoen van Xfactor! Ze zou teveel geld vragen en geen goed werk leveren! Oops, she did it again?! 
 11. Okay okay een bonusweetje: “I’m Not a Girl, Not Yet a Woman” is  het eerste nummer is wat ze zelf geschreven heeft.

Na deze unfacts hoop ik dat jullie Britney meer zijn gaan waarderen (nee grapje). Ik hoop wel dat ze voorlopig nog niet vergeten wordt en dat “Brit” een plekje krijgt als we terugblikken op de early 00s. Want ze is en blijft een legende voor mij! 

Show CommentsClose Comments

Leave a comment